Basın Yayın ve Arşivleme Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Basın Yayın ve Arşivleme Komisyonu'dur. Bu komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:
• KYÖD Bülteni, KYÖD Üye Kataloğu, KYÖD Dergisi ve KYÖD Tanıtım Kitapçığını yayına hazırlamak,
• Basında KYÖD ile ilgili çıkan tüm haber ve yayınları arşivlemek, önemli haberleri ve varsa önerileri yönetime aktarmak,
• KYÖD bünyesinde yer alan tüm çalışma gruplarının çalışmalarını tasnif etmek ve arşivlemek,
• KYÖD ve kent arşivini oluşturmak amacıyla Kocaeli Dokümantasyon Merkezi vb. kuruluşlardan faydalanmak,
• Süreli yayınların yazı ve reklam kurullarını oluşturmak, derneğe gelir getiren bir kaynak haline dönüştürmek,
• Tamamlanmış yayınları üyelere ve kamuoyuna duyurmak.


Not: Basın Yayın ve Arivleme Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Burs Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Tüzüğü’nün 3. maddesi, yükseköğrenimlerini Kocaeli’de gören başarılı ancak dar gelirli öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan kredi, burs gibi imkanları kendilerine sağlamakla ilgilidir. KYÖD, kuruluş aşamasından bu yana bu amacını gerçekleştirebilmek için burs komisyonu ile hareket eder. Bu komisyon, öğrencilere maddi destek sağlayıcı fonları bulmak ve araştırmakla yükümlüdür. Bununla birlikte maddi getirisi bulunabilecek hayırsever kişi ve kuruluşlarla yükseköğrenim gören öğrencileri eğitim hayatlarında desteklemek üzere anlaşılır.
Ayrıca derneğin her yıl düzenli olarak çıkardığı “Pişmaniye” ve “KYÖD Dergi” de bu konuda ek bir gelir sağlar. Dergilerin dağıtımı ücretsiz olacak şekilde gerçekleşir ancak Kocaeli’nin saygın kuruluşlarının dergiye verdikleri reklamlardan elde edilen gelirler komisyon tarafından burs fonuna aktarılır. Bunun yanı sıra, KYÖD Lokali’nde geleneksel bir hale getirilen pişmaniye geceleri, cumhuriyet baloları veyahut da her türlü özel olarak düzenlenen etkinliklerden elde edilen gelirler de burs fonuna katkı sağlar.

Derneğin burs fonu, her yeni yönetim döneminde farklı sayıda kişiye farklı miktarda olacak şekilde kullanılmakta ve süreci takiben yeni seçilmiş burs komisyonu kadrosu atanmaktadır. Komisyon üyeleri, içerisinde bulundukları dönemin ekonomik şartlarına bağlı olarak burs verecekleri kişi sayısını ve bursun miktarını belirlemektedirler. Yine dönemin şartlarına bağlı olarak burslar, kimi zaman karşılıksız kimi zaman da geri ödemeli olacak şekilde verilir. Geri ödemeli burslar, kişilerin meslek hayatına atılmasıyla birlikte kendilerinden geri alınır ve yeni öğrencilere vermek üzere kullanılır.

Kuruluş yıllarında 25-30 kişiye ulaşan burslu öğrenci sayısı günümüze kadar katlanarak artar. Buna paralel olarak burs miktarında da büyük bir artış gözlemlenir. Dernek tarihinde bugüne değin en yüksek sayıda ve miktarda burs verilen tarih, 2022 yılı olarak kayıtlara geçer. 2022’nin Ekim ayında başlayan ve 9 ay boyunca kesintisiz bir biçimde verilecek bu bursun miktarı 500 lira olarak belirlenir, toplam 104 kişinin bu burstan faydalanabilmesi sağlanır. Burs verilen öğrenciler komisyon tarafından belli bir standarda tabi tutulur. Komisyon sabit olarak, yükseköğrenimini Kocaeli’de okuyan ya da Kocaelili olup başka bir şehre üniversite okumaya gitmiş öğrencilere burs verilmesi yönünde karar alır. Ayrıca gelecek KYÖD yönetimlerinde yeni bir burs komisyonu kadrosu atandığında yine bu ilkeye sadık kalınması beklenmektedir.
Not: Burs Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunabilirsiniz.

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Çevre ve Sağlık Komisyonu’dur. Bu komisyon, Kocaeli kentinin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri geliştirmek üzerine kurulmuştur. Komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:

• İzmit Körfezi çevresinde yer alan sanayi kuruluşlarıyla birlikte kara ve deniz ulaşımı yoluyla da oluşan çevre kirliliğini rapor etmek,
• Çevre kirliliğinin canlı hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini araştırmak ve sonuçları kamuoyuyla paylaşmak,
• Üniversite, TÜBİTAK ve konuyla ilgili kurumlar ile iş birliği yapmak,
• Orta ve yükseköğrenim öğrencilerine çevre bilinci kazandırmak amacıyla çeşitli organizasyonlar düzenlemek,
• Sanayi kuruluşlarında işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında çalışmalar yürütmek,
• KYÖD üyelerinin sağlık sorunlarının çözümüne yönelik katkıda bulunmak.

Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Çevre ve Sağlık Komisyonu, 1995’te Kocaeli’de yapılması planlanan bir çöp yakma tesisi ile ilgili itirazlarını dönemin Valisi Kemal Nehrozoğlu olmak üzere gerekli mercilere bildirirler. Çöp yakma tesisinin çevreye vereceği zararı rapor eden komisyon üyeleri, bu süreçte çeşitli STK’lar ile eşgüdümlü bir çalışma yürütür.
• Çevre ve Sağlık Komisyonu, 18.05.1999’da “Kocaeli Depreme Hazır Mı?” konulu bir panel düzenler. 17.08.1999’da gerçekleşen büyük Marmara Depremi sonrasında ise bu panelin bir devamı niteliğinde olan “Kocaeli Depreme Hazır Mıydı?” konulu konuşma gerçekleşir.
• Çevre ve Sağlık Komisyonu 16.11.2000’de “Deprem Gerçeğine Akılcı Yaklaşım” konulu bir konferans düzenler. Konferansa konuşmacı olarak, Prof. Dr. Selçuk Tokel katılır.
• Çevre ve Sağlık Komisyonu, 26.04.2000’de “Kentimizin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu bir panel düzenler. Panele konuşmacı olarak dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen katılır. Panel sonucunda kent sorunlarının; çarpık kentleşme, düzensiz göç, çevre kirliliği, trafik yoğunluğu, gecekondulaşma, çevresel deformasyonlar olduğu kanaatine varılır ve çözüm önerileri geliştirilir.
• Çevre ve Sağlık Komisyonu, Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu ile ortak olarak düzenlediği “Elektromanyetik İletişiminin Sağlığa Etkileri” konulu bir panel düzenler. Panel, 05.02.2001’de Saraybahçe Nikah Salonu’nda gerçekleştirilir. Panele konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyenler katılır.
• 19.04.2001’de Çevre ve Sağlık Komisyonu “Hepatit B ve C’nin Topluma Anlatılması” konulu bir panel düzenler. Panele konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Volkan Dündar Katılır.


Not: Çevre ve Sağlık Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu’dur. Bu komisyon öğrencilere; ilk, orta, lise ve üniversite eğitimleri boyunca katkı sunmak, hem Kocaelililerin hem de KYÖD üyelerinin sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:
• İlk, orta ve yükseköğrenim kademesindeki öğrencilerin çağdaş, ilerici, Atatürkçü düşünceyle yetişmelerini sağlamak,
• Eğitimle ilgili sorunların çözümüne ve eğitimin kalitesini yükseltmeye yönelik projeler üretmek,
• KYÖD üyelerinin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmak,
• KYÖD üyelerinin ve çocuklarının ihtiyaç duyabileceği konularda eğitici ve yönlendirici çalışmalar yapmak,
• Kuşaklar arası birlikteliği güçlendirmek,
• Kültürel değerlerin korunması amacıyla ilgili çalışmalar yürütmek, dar gelirli öğrencileri kültürel etkinliklere katmak,
• Ortaöğrenim, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik kurslar düzenlemek, eğitimleri için gerekli olan materyalleri kendilerine sağlamak,
• Üniversite yönetimi ile iş birliği yaparak gençliğe ve kentliye yönelik projeler üretmek,
• Üniversitelilere burs vermek amacıyla kurulan Burs Komitesi’nin çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürebilmesine katkı sağlamak,
• Gençlik Hizmetleri Çalışma Grubu ile ortak çalışmalar yürütmek,
• Aile içi iletişim programları düzenlemek ve rehberlik, psikolojik danışmanlık konularında hizmet sunmak,
• KYÖD Kütüphanesi’nin devamlılığını sağlamak ve il kütüphanesini daha etkin hale getirmek için çalışmalar yürütmek.

Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu, 14.10.2000’de Psikolog Zümrüt Sevinç’in katılımıyla ergenlik döneminin fiziksel ve psikolojik özellikleri, gençlikte kişilik yapısı ve kimlik bunalımı, cinsel gelişim ve problemler, kuşak çatışması, çocuklarda zararlı alışkanlıklar gibi konuların üzerinde durulduğu bir eğitim çalışması yürütür. Eğitime katılanlara katılım belgesi verilir.
• Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu, 2000 yılında çeşitli duyurularla kitap toplama kampanyası başlatır. Toplanılan kitaplar, Yarbay Refik Cesur İlköğretim Okulu ve Körfez Fen Lisesi’ne gönderilir.
• Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu, 12.02.2001’de başlayan ve üç gün süren Kolay Okuma Yazma Eğitimi (KOYE) Projesi’ni hayata geçirir. Eğitimlerini tamamlayanlara sertifika verilir.
• 02.12.2000’de KYÖD Çok Sesli Türk Müziği Korosu, Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu öncülüğünde kurulur.
• Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu’nun organizasyonu ile KYÖD’de bir dans kursu oluşturulur ve haftada iki gün, ikişer saat olmak üzere katılımcılara klasik dans eğitimleri dersi verilir.
• 2000 yılında Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından “Kazalardan Korunma ve İlk Yardım” paneli gerçekleştirilir. Panele, 112 Komuta Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Recep İşçi katılır ve katılımcılara alanıyla ilgili önemli bilgiler sunar.
• 17.11.2000’de Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından KYÖD’de bir resim kursu açılır. Haftada iki gün yetişkinlerin katıldığı kursta, yağlı boya, sulu boya ve pastel boya tekniğiyle eğitimler alınır.
• 2012-2013 yıllarında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmiş olmasıyla birlikte Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu 37 sayfalık bir rapor hazırlar ve bu raporda yeni sistem ile ilgili kaygılarını dillendirir.

Not: Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu’dur. Komisyon üyeleri Yurdanur Benli, Cumhur Küçükbalkan ve Rabia Küçükbalkan başta olmak üzere 6 kişiden oluşur. Bu komisyon adından da anlaşılacağı üzere kentsel ve kırsal yaşam sorunlarıyla ilgilenmekte ve çözüm önerileri geliştirmektedir. Komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:
• Merkezi Yönetim’in karar ve uygulamalarının KYÖD’ün çağdaş, demokrat ve Atatürkçü ilkelerine uygunluğunu araştırıp değerlendirmek,
• Türkiye ve Kocaeli’yle ilgili tüm karar ve uygulamaların halkın yararına olup olmadığını belirlemek,
• Türkiye ve Kocaeli’deki insan hakları ihlallerini takip altına almak ve kamuoyunda tepki oluşturmak,
• KYÖD üyelerinin ve Kocaelililerin hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı ilkelerine sahip çıkmalarını sağlamak,
• Kocaeli Barosu ile iş birliği içinde bulunmak, ortak projeler üretmek,
• Kocaeli’ye dair yapılan yatırımları (imar, ulaşım, ticari vb. çalışmaları) takip etmek, ilgili birimlere görüş ve önerilerde bulunmak.

Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu, 1997 yılında Gölcük Donanma Komutanlığı ile iş birliği içerisinde olarak çeşitli okullara kırtasiye ve Atatürk büstü yardımında bulunur.
• Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu, 17.06.2000’de Kocaeli Afet Bölgesi Koordinatör Valisi Kutluay Öktem’i makamında ziyaret ederek Kocaeli ilinin zemin etüdü hakkında bilgi alır. Alınan bilgi doğrultusunda Kocaeli'nin güvenilir bir zemin etüdü raporunun bilgisayar ortamında hazırlanmış olduğu görülür.
• Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu, 10.07.2000’de Yerel Yönetimler Yasa Taslağı’nı inceleyerek İzmit Kent Kurultayı Meclisi’ne sunar.
• Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile ortak olarak düzenlediği “Elektromanyetik İletişiminin Sağlığa Etkileri” konulu bir panel düzenler. Panel, 05.02.2001’de Saraybahçe Nikah Salonu’nda gerçekleştirilir. Panele konuşmacı olarak Kocaeli Üniversitesi’nden akademisyenler katılır.
• Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu, 22.03.2001’de “Orta Hasarlı Binaların Onarımı” başlıklı bir panel düzenler. Panele, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Naci Özman, İnşaat Mühendisi Keramettin Gençtürk ve Avukat Selami Çakıcı konuşmacı olarak katılır.

Not: Kentsel ve Kırsal Yaşam Sorunları Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Kurumsal Gelişim Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Kurumsal Gelişim Komisyonu’dur. Bu komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:
• Derneğin, devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla olan ilişkilerini kurumsallık esasıyla yürütmesini sağlamak,
• “Mükemmellik Modeli” çerçevesinde hareket etmek ve KYÖD’ün yan kuruluşlarında da “Mükemmellik Modeli”ne uygun bir yönetim biçiminin yaygınlaştırılması için çalışmak,
• Derneğin temel yapısını oluşturan vizyon, misyon, yıllık slogan ve ana ilkelerindeki kapsam değişikliği ile ilgili düşünce üretmek ve dernek yönetimine önermek,
• Çalışma gruplarının; toplanma, üretme, raporlama ve etkinliklerinde derneğin vizyon ve misyonuna uygun, paydaşların faydası gözetilerek çalışabilmeleri için sistematik yöntemler geliştirmek,
• Yapılması planlanan etkinliklerin derneğin kurumsal kimliğine uygunluğunu değerlendirmek.

Not: Kurumsal Gelişim Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Spor ve Gençlik Hizmetleri Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Spor ve Gençlik Hizmetleri Komisyonu’dur. Bu komisyon tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:
• Gençlik sorunlarının çözümüne yönelik projeler geliştirmek,
• KYÖD üyelerinin ve tüm toplumun sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için sporu aşılamak,
• Orta ve yükseköğrenim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin, “kent kültürü” ve “kentli davranışı” konularında eğitim almalarını sağlamak,
• “Aday üye” statüsü ile Genç KYÖD yapısı içinde yer alanların nicel ve nitel gelişimini sağlamak,
• Ulusal ve Uluslararası Çalışma Grubu, Eğitim Hizmetleri Çalışma Grubu ve Genç KYÖD ile iş birliği yapmak,
• Yaş farkı gözetmeksizin tüm üye çocuklarının aktif olarak KYÖD etkinliklerine katılımını sağlamak,
• KYÖD Spor Kulübü’nün gelişimine katkı sunmak.

 Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Spor ve Gençlik Hizmetleri Komisyonu, 25.02.2001’de KYÖD Sosyal Tesisi’nde Masa Tenisi Turnuvası düzenler. Turnuvada 1, 2 ve 3. olan yarışmacılara, madalya takılır. Turnuvayı yürüten hakemlere ise teşekkür plaketi verilir.

Not: Spor ve Gençlik Hizmetleri Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz…

Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu’dur. Komisyonun lideri Ertuğrul Bahan olmakla birlikte toplam 11 kişiden oluşmaktadır. Bu komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür.

Görev ve Sorumlulukları:• 
• KYÖD üyelerinin, çalışanlarının ve yöneticilerinin iletişimlerini kuvvetlendirmek,
• Herhangi bir sorunla karşılaşıldığı durumda çözüm için atılacak adımları tespit etmek,
• Kurumun en üst kalitede işleyebilmesi için gerekli adımları takip etmek,
• Yıl içerisinde ulaşılmak istenen hedefler, yapılmak istenen çalışmalar için doğru adımların nasıl atılacağını ortaya koymak.

 Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu, 1998’de siyasette neden kalite olmadığına dair bir rapor hazırlar. Raporda, devletin, partinin, liderlerin ve medyanın liyakatsizliğine dikkat çekilir. Siyaset öznelerine ve kurumlarına siyasette kalitenin oluşturulabilmesi adına çeşitli tavsiyelerde bulunur.
• Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu, 07.10.2000’de “Toplam Kalite” konulu bir seminer gerçekleştirir.
• Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu, 20.11.2000’de “Yaşam ve Kalite” konulu bir seminer gerçekleştirir. Seminerde kaliteli yaşam, zamanın önemi, yaşamın farkına varmak gibi konular üzerinde durulmuştur.
• 01.02.2001 tarihinde Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu lideri Ertuğrul Bahan “Yol Gösterici Yönetim” konulu bir seminer gerçekleştirir. Seminer kapsamında, liderlik türleri, etkili liderlik, duyguların yönetimi, doğru iletişim gibi konulara odaklanılmıştır.
• 27.02.2001 tarihinde Gamze Cılızoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “İletişimde Kalite” konulu bir seminer düzenlenmiştir. Seminer kapsamında, nitelikli iletişim, empatik iletişim, paradigmaların iletişimdeki rolü, topluluklar arası iletişimin farklılıkları, manipülasyon ve iletişim gibi konulara odaklanılmıştır.
• Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu, 2002’de “5S Eylem Paketi”ni yürütmeye koyar. Paketin genel içeriğini, “toplam verimliliği artırma”, “zaman kayıplarını azaltma”, “daha verimli çalışma ortamı hazırlama”, “sorunları erken teşhis edebilme”, “gereksiz malzemeleri ortadan kaldırma” gibi hususlar oluşturur.

Not: Toplam Kalite Yönetimi Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu’dur. Komisyon üyeleri Nalan Ünver ve Feyzullah Yavuz Ulugün başta olmak üzere 12 kişiden oluşmaktadır. Bu komisyon, Kocaeli kültürünü dünyaya tanıtmak ve başka kültürleri tanımak, ulusla ve uluslararası sorunları takip etmek ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulmuştur. Komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütmekle yükümlüdür. 

Görev ve Sorumlulukları;
• KYÖD’ün ulusal ve uluslararası deneyimleri ve birikimlerini üyelerine aktarmak,
• Türkiye’nin gündemini oluşturan olumsuzlukların aşılmasında gereken her türlü çalışmayı yapmak,
• Uluslara özgü kültür etkinlikleri düzenlemek,
• Yükseköğrenim gençliği için öğrenci değişim programları organizasyonu yapmak,
• Gençlik Hizmetleri Çalışma Grubu ve Genç KYÖD ile iş birliği yapmak,
• KYÖD üyelerinin bilgilerini arttırmak amacı ile yurt içi ve yurt dışı gezileri düzenlemek,
• Kentimizin sanat ve kültür değerlerinin yurt dışı tanıtımını yapmak ve sergilenmesini sağlamak,
• KYÖD Dergisi’nin İngilizce ve Almanca özetini hazırlamak,
• KYÖD Tanıtım Kitapçığı’nın yabancı dillere çevrilmesini sağlamak,
• Birleşmiş Milletler Örgütlerinin Türkiye Temsilcilikleri ile temasa geçerek yurt dışında var olan sivil toplum yapılanmasıyla ilgili bilgi toplamak, dokümante etmek ve uygulanmakta olan ilginç projeleri KYÖD’de de uygulanabilmesi açısından yönetime önermek,
• KYÖD düşüncesiyle benzer örgütleri tespit etmek ve bilgi alışverişinde bulunmak.

Yürüttüğü Bazı Faaliyetler:
• Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu, 1994’te kültürlerarası etkileşimi sağlamak adına KYÖD Lokali’nde Japon ve Macar Kültür Gecesi, 1998’de Fransız Kültür Gecesi düzenler. Etkinlik kapsamında farklı kültürleri tanımak ve Türkiye kültürünü tanıtmak amacıyla çeşitli yemekler tadılır ve danslar edilir.
• Cihat Uçar, Kağan Özdem ve Nalan Ünveri, 15-18 Mart 2001 tarihleri arasında Türk-Yunan Dostluk Çalışmaları çerçevesinde İskeçe ve Gümülcine’yi kapsayan bir Yunanistan gezisi gerçekleştirmişlerdir.
• 05.05.2001’de KYÖD’de Türk-Yunan Dostluk ve Kültür Gecesi etkinliği gerçekleştirilmiştir. Geceye, Türk ve Yunan Dışişleri Bakanları, Yunan Başkonsolosluğu’nu temsilen bir isim, Yunanistan’ın çeşitli şehirlerinden belediye başkanları ve STK yöneticileri katılmıştır.

Not: Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Üye İlişkileri Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Üye İlişkileri Komisyonu’dur. Bu komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütür.

Görev ve Sorumlulukları:
• Üyeler arasındaki iletişimi güçlendirmek,
• Üyelerin üretkenliğini ve birikim düzeyini artırmak,
• Üye listelerinin takibini yapmak,
• Üyelerin etkinliklere katılma ve yararlanma oranlarını anket çerçevesinde belirlemek,
• Üyelere yönelik “öneri hattı” oluşturmak,
• Üyelerin sorunlarını tespit etmek çözüm yolları üretmek,
• Üyeler için indirimli otel, seyahat, alışveriş vb. imkanları araştırmak,
• Üyeler arası dayanışmayı ve bilgilenmeyi arttırmak için üye kataloğu çıkarmak,
• Yıllık ve aylık program ve bütçe hazırlayarak genel program ve bütçe çalışmalarına katkı sağlamak.

Not: Üye İlişkileri Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...

Üye Kabul Komisyonu

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) bünyesinde 1995-1996 döneminde çeşitli komisyonlar oluşturulur. KYÖD’ün bir organı olarak ve seçim ile göreve gelmek üzere oluşturulan bu komisyonlardan biri de Üye Kabul Komisyonu’dur. Bu komisyon, KYÖD üyelerini titiz bir şekilde seçmekle görevlidir. Komisyon, tüm faaliyetlerini Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği’nin (KYÖD) çağdaş, demokratik, laik, Atatürkçü yapısına bağlı kalarak yürütür.

Görev ve Sorumlulukları:
• Alınacak asil ve aday üye başvurularının bilgiler ve tüzüğe uygunluk yönünden değerlendirmesini yapmak,
• Asil ve aday üyelik ile ilgili olarak, derneğe yararlı olabilecek isimleri belirleyerek, Yönetim Kurulu’na önermek,
• Üye alımı ile ilgili kriterleri zaman içinde sorgulamak ve bu kriterler ile ilgili olarak öneriler getirmek,
• Üye İlişkileri Komisyonu ile iş birliği yapmak.

Not: Üye Kabul Komisyonu hakkında elinizde evrak, resim vb. varsa kyod.arsiv2021@gmail.com adresine göndererek arşive katkıda bulunmanızı rica ederiz...